Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gitmek üzere Tahran İmam Humeyni Uluslararası Havalimanı'ndan havalanan ve Boeing 737 tipi yolcu uçağı kalkışından kısa süre sonra teknik nedenlerle düştü. İran Sivil Havacılık Başkanı, Tahran'da düşen ve 176 kişinin öldüğü uçak kazasıyla ilgili yaptığı açıklamada "Kara kutuyu Boeing'e vermeyeceğiz" dedi. 

KARA KUTUYU VERMEYECEĞİZ

İran, Tahran'da düşen Boeing 737 tipi yolcu uçağının kara kutusunu vermeyeceğini açıkladı. Konuyla ilgili konuşan İran Sivil Havacılık Başkanı, Tahran'da düşen ve 176 kişinin öldüğü uçak kazasıyla ilgili yaptığı açıklamada "Kara kutuyu Boeing'e vermeyeceğiz" dedi

YOLCULARIN ÇOĞU HAYATINI KAYBETTİ

İran Acil Yardım Kurumu Başkanı Pir Hüseyin Kulivend, Ukrayna Havayollarına ait Boeing 737 tipi yolcu uçağından çok az kişinin sağ kurtulabileceğini söyledi. Kulivend, İran devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, PS-752 sefer sayılı uçaktan çok az kişinin sağ kurtulma ihtimallerinin olduğunu ve yolcuların çoğunun hayatını kaybettiğini belirtti.  

Kurtarma timlerinin olay yerine ulaştığını ifade eden Kulivend, yangının şiddeti nedeniyle çalışmaların zorlukla yapıldığını dile getirdi.