İstanbul
Parçalı bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA İran’dan ABD ve İsrail’e sert uyarı: “Saldırılara hazır olun”

İran’dan ABD ve İsrail’e sert uyarı: “Saldırılara hazır olun”

İran Devrim Muhafızları Sözcüsü Ali Muhammed Naini, ABD ve İsrail’e yönelik dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İranlı Öğrenciler Haber Ajansı’na konuşan Naini, “Düşman, ibret verici ve aralıksız saldırılara hazırlıklı olmalıdır. Cehennemin kapıları her geçen süre ABD ve İsrail’e daha fazla açılacaktır.” ifadelerini kullandı.

İran Devrim Muhafızları Sözcüsü Ali Muhammed Naini, ABD ve İsrail’e yönelik dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İranlı Öğrenciler Haber Ajansı’na konuşan Naini, “Düşman, ibret verici ve aralıksız saldırılara hazırlıklı olmalıdır. Cehennemin kapıları her geçen süre ABD ve İsrail’e daha fazla açılacaktır.” ifadelerini kullandı.

İran’dan ABD ve İsrail’e yöneltilen bu sert mesaj, Orta Doğu’daki gerilimin yeni bir aşamaya taşınabileceği yorumlarına neden oldu. Bölgedeki karşılıklı açıklamalar ve askeri hareketlilik, tansiyonun düşmekten uzak olduğunu gösteriyor.

İran Devrim Muhafızları Sözcüsü Naini, uzun bir savaş ihtimaline karşı tüm hazırlıkların önceden yapıldığını dile getirdi. Savunma ve taarruz kapasitesinin artırıldığını belirten Naini, “Savunma ve taarruz gücümüz ve cevaplarımız 12 günlük savaştan çok daha güçlüdür. İlk iki günün yanıtları, 12 günlük savaşın son günlerinden daha yıkıcıydı.” değerlendirmesinde bulundu.

“İntikamdan vazgeçmeyeceğiz” mesajı

İranlı askeri sözcü, ABD-İsrail saldırılarında hayatını kaybettiği belirtilen İran lideri Ali Hamaney, komutanlar ve Minab’daki ilkokul çocuklarının kanının intikamından vazgeçmeyeceklerini ifade etti.

İran’dan ABD ve İsrail’e yapılan bu açıklamalar, Orta Doğu’daki mevcut çatışma ortamının daha da derinleşebileceğine işaret ediyor. Özellikle son dönemde karşılıklı saldırı iddiaları ve sert mesajlar, bölgedeki istikrarsızlığı artırmış durumda.