05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA İran'dan İsrail'e sert tepki: "Amerika'da bu suça ortaktır"

İran'dan İsrail'e sert tepki: "Amerika'da bu suça ortaktır"

İran, İsrail'in Beyrut'a yönelik saldırılarına sert tepki gösterdi. İran, ABD'yi de bu suça ortak olmakla suçladı ve Hizbullah’a destek mesajı verdi.

 İran, İsrail'in Beyrut'ta gerçekleştirdiği son saldırıya karşı sert tepki gösterdi. İran'ın Beyrut Büyükelçiliği, saldırıyı "katliam" olarak nitelendirirken, bu durumun bölgedeki dengeleri değiştirdiğini vurguladı. Büyükelçilik, İsrail'in sivil yerleşim alanlarını hedef alarak tehlikeli bir gerilim yarattığını belirtti ve İsrail’in cezalandırılması gerektiğini ifade etti.

"ABD de Bu Suça Ortaktır"

 İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani ise, İsrail’in saldırısında ABD yapımı bombalar kullanıldığını belirterek, Washington yönetiminin de bu saldırıya ortak olduğunu dile getirdi. Kenani, İsrail’in Lübnan’da savaş suçu işlediğini ve ABD’nin de buna göz yumduğunu iddia etti. Ayrıca, Batılı ülkelerin ateşkes önerilerinin zaman kazanmaya yönelik bir aldatmaca olduğunu savundu.

"Hizbullah’ın Yanındayız"

 İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf ise İsrail'in Hizbullah'a yönelik saldırılarına karşı "Hizbullah'ın yanında olmaya devam edeceğiz" mesajı verdi. Galibaf, İran’ın Hizbullah’a verdiği desteği vurguladı ve savaş meydanında son ana kadar birlikte olacaklarını söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *