Covid-19 salgını dünyada birçok ülkeyi zor durumda bırakırken en korkunç etkisini özellikle İtaya ve İspanya'da gösterdi. İspanya'da bir hastanenin internete sızan görüntüleri acı tabloyu bir kez daha gözler önüne serdi.

Görüntüler korku verici

İspanya'da bir hastanede çekilen görüntüler internete sızdırıldı. Koronavirüs nedeniyle hastanede adım atılacak yer kalmadı. Koridorlar ve yerler hastalar ile doldu taştı. Bazı hastaneler öylece yere uzandı. 

Vİdeoda dikkat çeken bir başka detay ise öksürük seslerinin ardı arkasının kesilmemesi. İnsanlar, Dünya Sağlık Örgütü ve çeşitli kuruluşlardan Covid-19 aşısı için iyi haberler beklerken bu acı ne zaman bitecek sorusu da akıllardan çıkmıyor.

Fuar alanları da hastane olmuştu

İspanya'da koronavirüs vaka ve ölü sayısı gün geçtikçe artıyor. Son bilgilere göre toplam 1700'den fazla ölüm gerçekleşti, 25 binden fazla ise vaka sayısı mevcut. İspanya'da bu korkutan bilgiler hastanelerin hasta sayısı kabul etmekte zorlandığını da ortaya koydu. Hükümetin son aldığı karar ile fuar alanlarını da hastaneye çevirdi.