İsrail ordusu, 7 Ekim 2023'ten bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi'nde yürüttüğü saldırılarla dünya kamuoyunun vicdanını sarsmaya devam ediyor. Uluslararası hukuku hiçe sayan saldırılar kapsamında, zorla yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı eğitim kurumları dahi hedef alınmakta. Son olarak, Gazze’nin kuzeyinde bulunan Birleşmiş Milletler’e bağlı Ebu Hamisa Okulu bir kez daha bombaların hedefi oldu.
Aynı okul ikinci kez vuruldu
İsrail hava kuvvetleri, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) bünyesindeki Ebu Hamisa Okulu'na ikinci kez saldırı düzenledi. Bu okul, savaşın ilk günlerinden bu yana yüzlerce sivilin sığındığı bir barınak haline gelmişti. Yapılan bu son saldırıda 9 Filistinli yaşamını yitirirken, en az 50 sivil de çeşitli şekillerde yaralandı. Bombardımanın ardından bölgeden yükselen çığlıklar, bu topraklarda süregelen insanlık dramını bir kez daha gözler önüne serdi.
İlk saldırıda 20 sivil hayatını kaybetmişti
Ebu Hamisa Okulu daha önce de hedef alınmış; ilk saldırı sonucunda 20 sivil yaşamını yitirmişti. Aynı eğitim kurumunun ikinci kez hedef haline getirilmesi, İsrail'in sivil yaşamı korumaya yönelik hiçbir sınır tanımadığını ve uluslararası sözleşmeleri açıkça ihlal ettiğini bir kez daha kanıtlamış oldu. Bu durum, Filistin halkının en temel yaşam haklarının bile göz göre göre yok sayıldığını ortaya koyuyor.