05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA İsrail Gazze'ye saldırılarına günde 4 saat ara verecek!

İsrail Gazze'ye saldırılarına günde 4 saat ara verecek!

ABD: İsrail, Gazze'deki saldırılara günde 4 saat ara vereceğini bildirdi

NEW YORK (AA) - Beyaz Saray, İsrail'in, abluka altındaki Gazze Şeridi'nin kuzeyinde bulunan sivillerin çıkışı için saldırılara günde 4 saat ara vermeyi kabul ettiğini bildirdi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gazze'nin kuzeyindeki sivillerin bölgeden ayrılması için saldırılara verilecek her 4 saatlik aranın İsrail tarafından 3 saat önceden duyurulacağını belirtti.

Araların insanı yardımların ihtiyacı olan bölgelere ulaştırılmasına ve Filistinlilerin "zarar görmeden bölgeden ayrılmalarına" olanak tanıyacağını savunan Kirby, "Bu aralar, özellikle de sivillerin çatışmalardan uzakta daha güvenli bölgelere ulaşmalarına yardımcı olmak açısından doğru yönde atılmış bir adım." dedi.

Kirby ayrıca, İsrail'in bugün başlaması planlanan 4 saatlik aralar boyunca bu bölgelerde herhangi bir askeri operasyon yapmayacağını kendilerine ilettiğini ifade etti.

Söz konusu duraklamaların, Gazze'de tutulan 200'den fazla rehinenin serbest bırakılması çabalarını da kolaylaştırabileceğini söyleyen Kirby, duraklamalarla ilgili bildirimlerinin nasıl yapılacağı konusundaki bir soruya ise İsrail ordusunu adres gösterdi.

Kirby, Gazze'ye günde 150 tır insani yardım girişine izin vermesi için ABD’nin İsrail ile görüşmelere devam ettiğini, bu çabalar doğrultusunda önceki gün 96, dün de 106 tır insani yardım malzemesinin Gazze'ye girişinin gerçekleştiğini kaydetti.

Hedeflenen rakamların doğru yönde ilerlediğini savunan Kirby, "Bunu abartmak istemiyorum ancak genel olarak kamyonların sayısı artıyor ve bu iyi bir şey. Bu akışı sürdürüp sürdüremeyeceğimizi, hızlandırıp artıramayacağımızı görmek için İsrail'le birlikte çalışacağız." dedi.

Kirby, öte yandan “ateşkes” ile ilgili bir soruya da Hamas’ın bundan yararlanacağı gerekçesiyle ABD'nin bunun için hala doğru bir zaman olmadığına inandığını tekrarladı.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *