05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA İsrail ordusunun ateşkes ihlali: Gazze’de 5 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail ordusunun ateşkes ihlali: Gazze’de 5 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail ordusu, yürürlükteki ateşkese rağmen Gazze Şeridi’nin orta kesiminde yer alan Zuveyde beldesine düzenlediği saldırılarda 5 Filistinliyi öldürdü. Hava saldırılarının, sivillerin yoğun olarak bulunduğu bir bölgede yapıldığı bildirildi.

İsrail ordusu, yürürlükteki ateşkese rağmen Gazze Şeridi’nin orta kesiminde yer alan Zuveyde beldesine düzenlediği saldırılarda 5 Filistinliyi öldürdü. Hava saldırılarının, sivillerin yoğun olarak bulunduğu bir bölgede yapıldığı bildirildi.

Gazze’deki sağlık kaynakları, İsrail’in “Twix” adlı kafenin girişini hedef aldığını ve çevrede sahra hastaneleriyle yerinden edilmiş sivillerin kaldığı çadırların bulunduğunu aktardı. Saldırılar sonucunda bölgede büyük yıkım meydana gelirken, sağlık ekiplerinin olay yerine ulaşmakta zorlandığı belirtildi.

İsrail’in 10 Günde 38 Filistinliyi Öldürdüğü Bildirildi

Hamas ile İsrail arasında 10 Ekim’de yürürlüğe giren ateşkes anlaşmasına göre, Zuveyde beldesinin İsrail kontrol alanı dışında kaldığı ifade ediliyor. Buna rağmen İsrail ordusunun saldırılarını sürdürmesi, uluslararası kamuoyunda tepki topladı.

Gazze Hükümeti Medya Ofisi, İsrail’in ateşkesin başlamasından bu yana 47 kez anlaşmayı ihlal ettiğini, bu saldırılarda 38 Filistinlinin hayatını kaybettiğini ve 143 kişinin yaralandığını duyurdu.

İsrail’in 8 Ekim 2023’te başlattığı saldırılar sonucunda toplam can kaybı 68 bin 159’a, yaralı sayısı ise 170 bin 203’e yükseldi. Gazze’de hâlâ binlerce kişinin enkaz altında olduğu tahmin ediliyor.

 
 
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *