İstanbul
Parçalı bulutlu
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA İsrail şiddeti sürüyor: Yaralananların sayısı 300'ü geçti

İsrail şiddeti sürüyor: Yaralananların sayısı 300'ü geçti

İsrail'in Mescid-i Aksa'da ibadet eden Filistinlilere yönelik şiddeti sürüyor. İsrail polisi, sabah namazı sonrası cemaate plastik mermi ile müdahale etti. Saldırıda 10 kişi yaralandı. Cuma gününden bu yana yaralananların sayısı 300'ü geçti.

İsrail, Ramazan ayında da Filistinlilere zulmediyor. Bu kez, Mescid-i Aksa'da sabah namazından çıkan cemaat hedefteydi.

İsrail polisi, cemaate plastik mermi ve ses bombalarıyla müdahale etti. Saldırıda 10 kişi yaralandı.

Yaralananların sayısı 300'ü geçti

Mescid-i Aksa'da cuma gününden bu yana İsrail'in şiddetiyle yaralananların sayısı 300'ü geçti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Kudüs'te günlerdir süren gerginliği artıracak açıklamalarda bulundu.

Netanyahu, Kudüs’ün İsrail’in başkenti olduğu iddiasını tekrarladı. "Kudüs'ü inşa etme hakkımız var" sözlerini kullandı.

Netanyahu, Gazze Şeridi'ndeki Filistinli direniş gruplarına da gözdağı verdi. Bölgeden gelebilecek herhangi bir saldırıyı misliyle karşılayacaklarını söyledi.

Evlerin zorla boşaltılmasıyla ilgili duruşma ertelendi

Gerginliğin sürdüğü işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde Filistinlilerin zorla tahliyesine ilişkin davada bir gelişme yaşandı. Filistinli ailelere ait evlerin boşaltılmasıyla ilgili duruşmanın ertelendiği duyuruldu. Yeni duruşma için kesin tarih verilmedi.

Karar, İsrail Başsavcısının talebi doğrultusunda alınırken, , Başsavcının yetkili makamlara dosyanın sonuçlarıyla ilgili hukuki görüşünü içeren gizli bir zarf vereceği belirtildi. Ancak zarfın içeriği paylaşılmadı.

İsrail, Yahudilerin "Kudüs Günü" geçit törenine ise izin verdi.
 

Etiketler: 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *