İstanbul
Kapalı
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA İsrailli Bakan Ben-Gvir askerlerin koruması altında mahalleye baskın düzenledi

İsrailli Bakan Ben-Gvir askerlerin koruması altında mahalleye baskın düzenledi

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in, İsrail askerlerinin koruması eşliğinde Doğu Kudüs'teki bir Filistin mahallesine girdiği ve bölgede gerilime neden olduğu bildirildi. Ben-Gvir'in daha önce de Mescid-i Aksa ve Filistinlilerin yaşadığı bölgelere yönelik benzer ziyaretleri ve baskınları nedeniyle sık sık tartışmaların odağında yer aldığı belirtiliyor.

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in, güvenlik güçlerinin yoğun koruması altında bir Filistin mahallesine gerçekleştirdiği ziyaret bölgede yeni tartışmaları beraberinde getirdi. Olayın ardından Filistinli gruplar ve bazı uluslararası çevrelerden tepki geldi.

Asker ve polis korumasıyla mahalleye girdi

Haberlere göre Ben-Gvir, güvenlik güçlerinin eşliğinde mahallede incelemelerde bulundu. Ziyaret sırasında bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı. Ben-Gvir'in benzer ziyaretleri geçmişte de gerilim yaratmıştı.

Filistinli gruplardan tepki

Filistinli kaynaklar, söz konusu ziyareti provokatif bir adım olarak nitelendirirken, bölgedeki gerilimi artırabileceği uyarısında bulundu.

Ben-Gvir tartışmalı çıkışlarıyla biliniyor

Aşırı sağcı Yahudi Gücü Partisi'nin lideri olan Ben-Gvir, Filistin politikalarına ilişkin sert söylemleri ve eylemleriyle sık sık gündeme geliyor. Daha önce Mescid-i Aksa'ya polis korumasında düzenlediği ziyaretler de uluslararası tepkilere neden olmuştu.

Daha önce de benzer baskınlar gerçekleştirdi

Ben-Gvir'in geçmişte Filistinli tutukluların bulunduğu cezaevlerine yönelik tartışmalı ziyaretleri ve baskınları kamuoyunda geniş yankı uyandırmıştı.

Bölgede gerilim sürüyor

Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da son dönemde artan güvenlik olayları nedeniyle bölgede tansiyon yüksek seyrediyor. Uzmanlar, benzer girişimlerin mevcut gerginliği daha da artırabileceğini değerlendiriyor.

Uluslararası toplumdan çağrılar

Birleşmiş Milletler ve çeşitli uluslararası kuruluşlar, kutsal mekanların ve sivil yerleşim alanlarının statüsüne saygı gösterilmesi gerektiğini vurgulayarak taraflara itidal çağrısında bulunuyor.

Kudüs'teki hassas denge

Kudüs'te gerçekleştirilen siyasi ve dini içerikli ziyaretler, bölgenin hassas yapısı nedeniyle sık sık diplomatik krizlere yol açabiliyor.

Gözler bölgedeki gelişmelerde

Ben-Gvir'in son ziyareti sonrasında yaşanabilecek gelişmeler ve taraflardan gelecek açıklamalar yakından takip ediliyor.