Şampiyonlar Ligi'nin finali 29 Mayıs'ta İstanbul'da oynanacak. Finalde iki İngiliz takımı Manchester City ile Chelsea karşı karşıya gelecek.

Ancak final öncesi maçı ülkelerine almak isteyen İngilizlerden hamle üstüne hamle geldi.

Aston Villa Kulübü, koronavirüs nedeniyle maçın kendi statlarında oynanması önerisini getirirken, hükümet de Türkiye'yi kırmızı listeye almaya hazırlanıyor.

Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, 12 Mayıs Çarşamba günü yerel saatle 04:00 itibarıyla Türkiye'nin yanı sıra Nepal ve Maldivler'in de kırmızı listeye ekleneceğini söyledi.

Kırmızı listede yer alan ülkelerden gelenlerin 10 gün boyunca, masraflarını kendileri karşılayarak ev yerine otelde karantinada kalmaları gerekiyor.

Bu otel konaklamasının yaklaşık 1750 sterlinlik masrafını da yolcuların kendisinin karşılaması gerekiyor.

Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, İngiliz taraftarların Manchester City ile Chelsea arasında 29 Mayıs'ta oynanacak Şampiyonlar Ligi finali için koronavirüs riski nedeniyle İstanbul'a gitmemeleri gerektiğini söyledi.

Grant Shapps, İngiltere Futbol Federasyonu ile UEFA arasında görüşmelerin sürdüğünü, finalin İngiltere'de oynanabileceğini ancak bu konuda son kararı UEFA'nın vereceğini belirtti.

Editör: Haber Merkezi