Avrupa'da refah seviyesi en yüksek ülkelerin başında gelen İsviçre, 2020 yılında uzun ve kısa vadeli olmak üzere Avrupa Birliği (AB) dışarısından 8.500 kişiye çalışma izni vereceğini duyurdu. 

İsviçre hükümeti kanadından yapılan açıklamaya göre, firmaların iş gücü gereksinimlerini ülke içerisinden karşılamaya öncelik verdiğini ancak gerekli durumlarda bunun yurt dışından karşılandığı belirtildi.

BREXİT'E 3500 KOTA

Avrupa Birliği ülkelerinden İngiltere'ye Brexit durumunda 3500 işçi kontenjanının ayrıldığını belirten İsviçre,  Avrupa Serbest Ticaret Birliği (EFTA) üyesi ülkeler olan İzlanda, Lihtenştayn ve Norveç vatandaşlarının da bu imkanlardan yararlanabileceği ifade edildi.

EN DÜŞÜK MAAŞ SAATLİK 25 DOLAR

Avrupa'nın hatta dünyanın en zengin ülkeri arasında zirvede yer alan İsviçre'de tam anlamıyla asgari ücret gibi bir uygulama olmasa da en düşük maaş saat başına 25 dolar civarında. Bu sebeple birlikte ülkedeki refah seviyesi, adalet, hukuk ve eğitim kavramlarının gelişmesiyle komşu ülkelerden Fransa, Almanya, İtalya ve Avusturya'dan oldukça çok rağbet görüyor. Öte yandan geçtiğimiz senelerde açıklanan bir veriye göre İsviçre, Belçika'yla birlikte vatandaşlığı en değerli ülkelerin başında geliyor.  
 

Editör: Haber Merkezi