Papa Francis namı diğer Jorge Mario Bergoglio, çocuk pornografisi bulundurma, insan kaçakçılığı, ensest, uyuşturucu teçhizatı bulundurma ve ağır suç dolandırıcılığı da dahil olmak üzere 80 maddelik bir iddianame kapsamında tutuklandığı iddia ediliyor. Operasyonun gizli olması nedeniyle konuyla ilgili çok fazla bilgi bulunmuyor. Şu an sadece iddia niteliğinde olan suçlamalar ilerleyen saatlerde kesinlik kazanabilir. 

İtalya polisinin cinsel suçlar birimi Papa'nın Vatikan'daki evine giderek onu ve diğer din adamlarını gözaltına aldı. Olay yerine yakın kişiler silah sesi duyduklarını söylese de henüz bu bilgi kesinleşmedi. 

Öte yandan ülkenin en sert tavırlarıyla tanınan başsavcısı Giuseppe Governale, soruşturmayı yönetmek için görevlendirildi. Başsavcı, "Grubun "hafife alındığını" ve uluslar arasında çoğalma ve onlara sızma kabiliyeti nedeniyle özellikle tehlikeli olduğunu" dile getirdi.

Öte yandan kovid-19 testi yaptıran Papa'nın öldüğü iddiaları da ülke genelinde konuşulmaya başladı. Bilindiği üzere Papa'nın doktoru koronavirüs sebebiyle yaşamını yitirmişti. ,

"Yenilenen Egea ailesi Türkiye'de satışa sunuldu" haberini okuyun