İstanbul
Açık
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA Japon medyasından Türkiye'ye övgü: Yükselen iddialı Türkiye

Japon medyasından Türkiye'ye övgü: Yükselen iddialı Türkiye

Japonya merkezli yayın kuruluşu Nikkei, Türkiye'nin insansız hava aracı sektöründeki başarısını ele aldı. Yayımladığı makalede, Türkiye'nin savunma alanında elde ettiği başarılar övgüyle anlatıldı.

WHATSAPP
KANALI
Ortadoğu Gazetesi Gündem artık cebinizde! Günün en önemli gelişmeleri anında telefonunuza gelsin. Ücretsiz katılın, hiçbir haberi kaçırmayın. Kanala Katıl

Dünya, Türk İHA ve SİHA'larının başarısını ve Türkiye'nin 2020 yılında bölgesel sorunlarda gösterdiği etkinliği konuşuyor.

Japon yayın kuruluşu Nikkei, Baykar Savunma'nın geçen hafta tanıttığı Muharip İnsansız Uçak Sistemi "MİUS" un başarısını ele alan bir makale yayımladı.

Türkiye’nin yeni askeri ağırlığı ve bunu kullanma isteği Washington’da endişeleri artırdı ve birçok Kongre üyesi Başkan Joe Biden’ı Ankara’nın eylemlerini durdurmaya çağırdı.

Makalede, Türkiye'nin insansız hava araçları dahil savunma alanında elde ettiği başarılar anlatıldı. Çatışmalarda SİHA'ların ''sonuç değiştirici'' rolüne vurgu yapıldı.

2020 Türkiye'nin gücü konusunda dönüm noktası oldu

Makalede Amerikalı Eski Dişişleri Bakanlığı mensubu, jeopolitika danışmanı Richard Outzen'ın bu ay yazdığı bir rapora da yer verildi.

Outzen, bu raporda 2020'nin Türkiye'nin gücü konusunda dönüm noktası olduğunu dile getirdi.

Erdoğan, geçtiğimiz günlerde iktidar partisi milletvekillerine hitaben yaptığı konuşmada, ülkenin artan bölgesel etkisini belirtti şunları söyledi:

“Türkiye artık vatanının bütünlüğü, milletin birliği ve devletin bekası için sorunların kaynağına yönelik herhangi bir tehdidi, kaynağında ortadan kaldırma gücüne, iradesine ve kararlılığına sahip. Türkiye’nin güvenliği artık sınırlarımızda değil, tehditlerin olduğu her yerde başlıyor. Türkiye’nin siyasi ve ekonomik çıkarlarına yönelik gerçek veya olası herhangi bir tehdidi sınırlarımıza ulaşmadan bertaraf etmek için gerekli adımları atıyoruz.”

Outzen; “Türkiye çevresindeki bölgede – Güney Avrupa, Doğu Avrupa, Kuzey Afrika, Orta Doğu, Balkanlar, Kafkaslar ve hatta Orta Asya – büyük bir güç olarak görülüyor. Çünkü sert güç kullanma konusunda kanıtlanmış bir yeteneği var” ifadelerini kullandı. 

Outzen, ''Türkiye'nin sert gücünü nasıl kullanabildiğini ispatladığını, bu nedenle büyük bir güç olarak kabul edilmesi gerektiğini'' kaydetti.

Türkiye, ''ekonomik ve askeri güçten ziyade harekete geçme yeteneğine sahip bir güç'' ifadesini de kullandı.