Japonya'nın eski başbakanı Şinzo Abe, Nara kentinde katıldığı etkinlikte silahla vuruldu. 67 yaşındaki Abe, vurulduktan sonra hastaneye kaldırıldı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Abe, hayatını kaybetti.

Shinzo'yu vuran 40 yaşlarındaki saldırgan, suikastı gerçekleştirdiği pompalı tüfekle yakalandı. Gözaltına alınan saldırgan suçunu itiraf etti. Polis yetkilileri, zanlının suikastı Abe'nin bağlantılı olduğuna inandığı bir örgüte kin beslemesiyle gerekçelendirdiğini belirtti.

Japon polisi, gazetecilere yaptıkları açıklamada, "Zanlı belirli bir örgüte karşı kin beslediğini ve eski başbakan Şinzo Abe'nin örgütle bağlantısı olduğuna inandığı için cinayeti işlediğini belirtti" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dahil dünya genelinde çok sayıda lider, Abe'ye yönelik saldırıyı kınayarak dayanışma mesajı paylaştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Abe'nin hayatını kaybettiği saldırıya dair "Değerli dostum Abe'nin silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duydum. Bu menfur saldırıyı gerçekleştirenleri kınıyorum. Dostum Abe'nin ailesine, sevenlerine, tüm Japonya halkına ve hükümetine başsağlığı dileklerimi iletiyorum." dedi.

Editör: Haber Merkezi