South African Airways'te çalışan 39 yaşındaki kadın kabin memuru, geçen hafta Hong Kong'da 12 kilo kokainle yakalanarak tutuklandı. 

KİMLİKLERİ AÇIKLANMADI

Kadının yakalanmasının ardından başka bir siyah plastik torbada altı kilo kokain daha bulundu, bunun üzerine erkek kabin memuru için de tutuklama kararı çıkarıldı. 23 milyon dolar değerindeki 18 kilo kokainle yakalanan iki uçuş görevlisinin kimlikleri halka açıklanmadı.

SOUTH AFRICAN AIRWAYS AÇIKLAMA YAPTI

“İki çalışanımızın, uyuşturucu bulundurma şüphesiyle Hong Kong'da tutuklandığını, Johannesburg'dan Hong Kong'a giden iki ayrı uçuşta çalıştıklarını ve birinin havalimanına indikten sonra tutuklandığını teyit ediyoruz. Hong Kong'daki gümrük yetkilileri tarafından soruşturma yapıldı ve şu anda gözaltında tutuluyorlar.” dedi.

BİRİ OTELDE, DİĞERİ UÇAK İNDİKTEN SONRA YAKALANDI

SABC News tutuklamaların bir hafta önce yapıldığını bildirdi. Uçuş görevlileri, Hong Kong Havaalanı'nda uyuşturucu kaçakçılığını hedef alan bir operasyonda yakalandı. Kadın uçuş görevlisi 23 Eylül 2019 Pazartesi günü otelde tutuklandı. Erkek uçuş görevlisi, ertesi gün uçaktan indikten sonra Hong Kong Havaalanında tutuklandı.