Son James Bond filminin yapıldığı stüdyoların bayan tuvaletlerine casus kamera yerleştiren bir adam hapse atıldı.

Hükümlü bir seks suçlusu olan ve bakım elemanı olarak çalışan Peter Hartley, 21 Haziran'da kadınları tuvalette kayıt altına almak için hareketten tetiklenerek çekime başlayan bir cihazı ızgaranın arkasına yerleştirdi.

Ancak yeni James Bond filmi için çalışan ekibin üyesi genç bir kadın, kameranın lensinden yansıyan ışığı fark etti ve ızgarayı tornavida yardımıyla çıkardıktan sonra cihazı buldu.

16 AY HAPİS CEZASI

50 yaşındaki Hartley, Cuma günü 16 ay hapis cezasına çarptırıldı ve 10 yıl boyunca cinsel suçlar sicilinde olacak.

Savcılık yapan Daniel Wright, mahkemeye cihazın casus kamera olarak pazarlandığını ve Hartley'nin tespit edilmesini durdurmak için LED ışığını kapatmak için bant kullandığını söyledi.

2008 yılına kadar benzer bir suç geçmişi bulunan sanık, tekrar görevden alındığını söylemesi için o sabah Büyükşehir polisinde kamu koruma memuru ile temasa geçti.

ÖNCEDEN DE SUÇLARI VARDI

Kameraları 2009'da Coventry'deki bir belediye binasına yerleştirme ve 2016'da bir eğlence merkezinin soyunma odalarına yerleştirme gibi önceden de suçları vardı.

Polis neden cihazı stüdyo tuvaletlerine yerleştirdiğini sorduğunda, “Cinsel hazzın ana sebep olduğunu düşünüyorum. Geçmişimden öğrendiğim kadarıyla ne zaman başıma kötü ya da stresli bir şeyler gelse böyle davranıyorum.” dedi.

KAMERAYI BULAN KADIN AKIL SAĞLIĞI TEDAVİSİ GÖRÜYOR

Kamerayı bulan kadın ise akıl sağlığı tedavisine ihtiyaç duyduğunu ve akut kaygı yaşadığını söyledi.

Dedi ki: Düzgün bir şekilde yemek yemiyorum ya da uyumuyorum ve hiçbir yerde güvende hissetmiyorum - tüm evi kameralar var mı diye kontrol ediyorum. Hayatım boyunca girdiğim her banyoyu kontrol edeceğimden hiç  şüphem yok. Herhangi bir pişmanlığı olduğuna inanmıyorum. Bu, yüksek tanımlı, geniş açılı ve titreşimle tetiklenen cihazı kullanmak kasıtlı bir hareketti. Ne yaptığını tam olarak biliyordu.

Hartley'i savunan İrfan Arif, müvekkilinin pişman olduğunu ve suçunun çocukken cinsel tacize uğramakla bağlantılı olduğuna inandığını söyledi.