738 binden fazla insanın hastalandığı ve 39 bini aşkın insanın yaşamını yitirdiği ABD’den corona virüsü ile ilgili çarpıcı bir açıklama geldi.

 ABD SağlıK Bakanlığı bünyesindeki Gıda ve İlaç Yönetimi bir açıklama yaparak, marketlerden alınan gıda ürünlerinin paketleriyle ilgili merak edilenleri yanıtladı.

Bulaştığına dair araştırma yok

Yapılan açıklamada, dışarıdan alınan gıda ürünleri ve evcil hayvan mamalarının paketlerinden koronavirüsü bulaşma ihtimaline dair bir araştırma yapılmadığı belirtildi.

'Ekstra önlem alabilirsiniz'

İnternet sitesinde paylaşılan açıklamada, “Tüketicilere, şu anda gıda ürünlerinin paketlerinden Covid-19 bulaştığına dair bir kanıt olmadığını tekrarlamak istiyoruz” ifadesi kullanıldı.

“Alışverişe çıkmadan önce bir liste hazırlayın. Yüzünüze bir maske takın ya da mağazaya girerken yüzünüzü kapatın” önerilerini sıraladı.

Açıklamada, “Tekrar ediyoruz, gıda paketleri aracılığıyla Covid-19 geçtiğine dair bir kanıt yok. Fakat eğer isterseniz, ekstra önlem almak için paketleri silebilirsiniz ya da açık havada bırakabilirsiniz” denildi.

Editör: Haber Merkezi