İstanbul
Parçalı bulutlu
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA Katliam gibi kaza: Raydan çıkan tren kamyona çarptı, 36 ölü!

Katliam gibi kaza: Raydan çıkan tren kamyona çarptı, 36 ölü!

Tayvan'da bugün feci bir kaza yaşandı. Ülkenin doğusunda bir trenin kamyon ile çarpışıp tünel içerisinde raydan çıkması sonucu ilk belirlemelere göre en az 36 kişi hayatını kaybetti, 40 kişi de yaralandı.

Tayvan itfaiyesinden yapılan açıklamada Taipei’den Taitung’a giden ve birçok turist ile geleneksel bir tatili birleştirerek uzun bir hafta sonu tatili geçirmek için memleketine giden insanları taşıyan tren Hualien kenti yakınlarında raydan çıktı.

Trenin 350 yolcusu olduğu belirtilirken Tayvan medyasında yoğunluk nedeniyle birçok yolcunun ayakta seyahat etmek zorunda kaldığı ve bu yolcuların çarpmanın etkisiyle savrulduğu bilgisi yer aldı.

İtfaiyeden yapılan açıklamada trenin ilk dört kompartımanından 80 ila 100 arası kişinin kurtarıldığı ancak diğer kompartımanların “zarar gördüğü” ve onlara erişmekte güçlük yaşandığı ifade edildi.

Resmi haber ajansında yer alan haberde kamyonun “düzgün park etmediği” ve tren raylarına kaydığından şüphelenildiği ifade edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *