Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, ülkenin güneyindeki Jambıl eyaletinde askeri birliğin mühimmat deposunda meydana gelen patlamaya ilişkin bugün Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Tokayev, Kazakça ve Rusça olmak üzere yayımladığı mesajda, “Jambıl eyaletine bağlı Bayzakov ilçesindeki insanların ölümüyle sonuçlanan trajik olay nedeniyle 29 Ağustos’u Ulusal Yas Günü ilan ediyorum. Askerler ve kurtarıcılar büyük cesaret ve özveri gösterdiler. Vatandaşlarımızın isimleri ülkede her zaman hatırlanacak.” dedi.

KAZAKİSTAN’DA PATLAMA: 13 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Kazakistan’ın güneyinde bulunan bulunan askeri birlikte 26 Ağustos’ta yerel saatle 19.00 sularında patlama meydana geldi. Konu ile ilgili Kazakistan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, patlamanın yerel saatle 19.00 sularında mühimmat deposunda meydana geldiği belirtildi. Açıklamada, depolara yakın bir mesafede yangın çıktığı ifade edilerek, “Jambıl eyaletine bağlı Bayzakov ilçesinde konuşlu askeri birliğin depolarından birine yakın mesafede yangın çıktı. Yangın, daha sonra depoların birinde belirsiz nesnelerin patlamasına neden oldu. Bölgede yangını söndürme faaliyetleri sürüyor.” ifadeleri kullanıldı.

Resmi kaynakların bildirdiğine göre, askeri mühimmat deposunda art arda meydana gelen patlamalarda askeri personel ve kurtarma ekibinden 13 kişi yaşamını yitirdi, çoğu itfaiye ve kurtarma görevlisi 90 kişi yaralandı. Askeri birliğin çevresindeki köylerden 1200 kişi güvenli bölgelere tahliye edildi.

Editör: Haber Merkezi