İstanbul
Açık
26°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA Kazakistan'da eski istihbarat yöneticileri hakkında ek soruşturma açıldı

Kazakistan'da eski istihbarat yöneticileri hakkında ek soruşturma açıldı

Kazakistan'da, eski Ulusal Güvenlik Komitesi Başkanı Karim Masimov ile yardımcıları hakkında "iktidarı zorla ele geçirmeye teşebbüsten" ek soruşturma açıldığı bildirildi.

WHATSAPP
KANALI
Ortadoğu Gazetesi Gündem artık cebinizde! Günün en önemli gelişmeleri anında telefonunuza gelsin. Ücretsiz katılın, hiçbir haberi kaçırmayın. Kanala Katıl

Kazakistan Ulusal Güvenlik Komitesinden yapılan açıklamada, kurumun eski başkanı Karim Masimov'a yönelik "vatana ihanet suçlaması" ile başlatılan soruşturmanın devam ettiği hatırlatıldı.

Açıklamada, söz konusu dava çerçevesinde Masimov'un eski yardımcıları Anuar Sadıkulov ile Daulet Yergojin'in de gözaltına alındığı belirtilerek, "Bu şahıslar hakkında, vatana ihanet suçlamasına ek olarak iktidarı zorla ele geçirmek ve görevi kötüye kullanmak konularındaki ilgili kanun hükümleri uyarınca soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında, eski başkan Karim Masimov ile eski yardımcıları A. Sadıkulov ve D. Yergojin, gözaltına aldı. Konuyla ilgili inceleme sürüyor." ifadeleri kullanıldı.

Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev'in kararıyla 6 Ocak'ta, Karim Masimov, Ulusal Güvenlik Komitesi Başkanlığı görevinden alınmış ve 8 Ocak'ta da devlete ihanetle suçlanarak birkaç kişiyle birlikte gözaltına alınmıştı.

Tokayev de ülkedeki son olaylarda Ulusal Güvenlik Komitesinin etkisiz kaldığını açıklamıştı.