İstanbul
Kapalı
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA Keçilerle Zoom toplantısı yaptırıp 500 bin lira kazandı

Keçilerle Zoom toplantısı yaptırıp 500 bin lira kazandı

Britanya'nın Lancashire bölgesindeki bir çiftlikte eğlence amaçlı başlattığı keçilerle Zoom görüşmesi düzenleyen çiftlik sahibi Dot McCarthy 50 bin sterlin kazandı.

Koronavirüs salgınının başından bu yana, özellikle şirketlerin toplantı yapabilmek, uzaktan iletişim kurabilmek için sık sık kullandıkları Google Meet ve Zoom aramalarında çığır açacak bir örnek yaşandı. 

Britanya'daki Lancashire bölgesindeki Cronkshaw Fold Çiftliği'nde keçilerle Zoom görüşmesi düzenleyen çiftlik sahipleri, eğlence amaçlı giriştikleri durumdan tahmin etmedikleri kadar para kazandı. 

Çiftliği 2016 yılında annesinden devralan Dot McCarthy, burayı düğün, konaklama, iş ve eğitim gezileri gibi farklı amaçlarda kullanılabilecek biçimde dönüştürmüştü, ancak koronavirüs salgının başlamasıyla çiftlikte bu etkinliklerin hiçbiri yapılamaz hale gelip, tüm dünyada işverenleri ve esnafı etkileyen durumdan paylarını aldılar. 

Salgının giderek daha da kötüye gitmesinden ve işlerinin zarara uğramasından yola çıkarak ilginç bir fikir bulan McCarthy, belirli bir ücret karşılığında isteyenlerin çiftlikteki keçilerle Zoom üzerinden görüntülü görüşebilmesini sağladı. 

GÖRÜNTÜLÜ KONUŞMA BAŞINA 5 STERLİN ÖDÜYORLAR

Arayanlar farklı ad ve kişilik özellikleriyle tanıtılan keçilerden istedikleriyle çevrimiçi olarak görüşebiliyor. Dileyen "dikkat aralığı sınırlı" Mary, "pasif agresif" Lisa, "kameraya kafa atmayı seven" Cuthbert ya da "asil duruşlu" Elizabeth'le sohbet edebiliyor.

Katılımcılar 5 dakika için 5 sterlin (yaklaşık 50 TL) ödeyerek çiftlikteki 11 keçiden istedikleriyle görüntülü görüşebiliyor. 

Çiftliğin web sitesine göre keçilerin "Zoom, Microsoft Teams, Webex, Blue Jeans, Skype, Google Hangouts, Jitsi, Go To Meeting ve Ring Central" konusunda tecrübeli olmaları onları her tür sanal toplantı için mükemmel bir katılımcı haline getiriyor.

30 yaşındaki McCarthy, aslında bunun "şaka ve eğlence amaçlı" başladığını söylerken, "Çalışanım Emma'ya fikirden bahsettiğimde, ikimiz de çok saçma olduğuna karar verip başka para kazanma yollarına yönelmemiz gerektiğini düşündük. Yine de o akşam Emma'nın e-mail ve telefon bilgileriyle internette ilan verdim. Sabah uyandığımda Emma'nın e-posta adresi keçilerle tanışmak istediğini söyleyen çok fazla yazıyla, telefon ise müşterilere yetişemeyecek kadar aramayla dolmuştu" dedi. 

Pandeminin başından bu yana toplamda en az 50 bin sterlin (yaklaşık 500 bin TL) gelir elde ettiklerini, gübre satışlarından da ek gelir olarak ekstra bin sterlin kazandıklarını belirten McCarthy, farklı meslekle uğraşan birçok kişinin keçilerle görüşmek için iletişime geçtiğini "Facebook'un Avrupa'daki denetleme takımından Ulusal Sağlık Hizmeti (NHS) çalışanlarına, hatta çevrimiçi kilise hizmeti veren papazlara kadar biraz neşelenmek isteyen birçok kişi bizi aradı." sözleriyle anlattı. 

McCarthy, Zoom görüşmelerinden kazandıkları gelirleri, karbon salımını azaltmak amacıyla çiftliğe kuracakları yenilenebilir enerji sistemleri için kullanacaklarını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *