Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un sağlığı ile ilgili haberler uzun süre gündemi meşgul etmişti.

Jong Un'un ağır bir kalp ameliyatı geçirdiği, ülkeyi yönetemeyecek duruma geldiği, hatta hayatını kaybettiği ileri sürülmüş, kız kardeşi Kim Yo Jong'un işbaşına geçeceği ileri sürülmüştü.

Bu iddialara uzun süre sessiz kalan Kuzey Kore, sonunda Kim Jong Un'un bir fabrika açılışında çekilmiş fotoğraflarını dünyaya servis etmişti. Ancak fotoğrafların çekildiği tarih netleştirilememişti.

Bu olaydan sonra yine uzun süre Kim Jong Un ortada gözükmedi. Yine iddialar ortaya atılırken, bu kez de Kuzey Kore liderinin askeri bir toplantıya başkanlık yaptığını gösteren fotoğraflar ortaya çıktı. 

Ülkeyi tehdit eden yabancı güçleri caydırma yeteneklerinin artırılmasının tartışıldığı toplantıda, ABD ve Güney Kore askerlerine göndermelerde bulunuldu. Bu toplantının da ne zaman yapıldığına dair bir bilgi paylaşılmadı.

Ancak bununla birlikte ortaya yeni bir iddia daha atıldı.

Buna göre Kuzey Kore liderinden çok daha acımasız olan kız kardeşi Kim Yo Jong'un başkanlığa hazırlandığı ileri sürüldü.

Resmi görüşmelerde abisine eşlik eden kız kardeşi Kim Yo Jong'un ülke liderinin aniden görevini yapamayacak duruma gelmesi halinde Kuzey Kore'yi yönetmeye başlayabileceği bildirildi.

Ağabeyinden 4 yaş küçük olan ve Komunist Parti Sekreteri'nin oğlu Choe Ryong Hae ile evliliği süren Kim Yo Jong'la ortaya atılan iddialar da ilginç.

Kim Yo Jong'un erkek kardeşinden bile daha acımasız olduğu ve gücü ele geçirmek için beklediği ileri sürülüyor. Örnek olarak da binlerce insanın idam edilişini ve amcasının köpeklere yem edilmesini görmesi belirtiliyor.

Editör: Haber Merkezi