Kim Yo Jong kimdir? Kuzey Kore'nin başına geçecek olan Kim Yo Jong kaç yaşında? Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un ağır bir kalp ameliyatı geçirdiği, yoğun bakımda da öldüğü ileri sürülüyor.

Ancak Kuzey Kore'din liderin durumuyla ilgili kesin bir bilgi verilmiyor. Ölümü halindeyse yerine kız kardeşi Kim Yo Jong'un geçeceği belirtiliyor.

Kim Yo Jong kimdir? Kuzey Kore'nin başına geçecek olan Kim Yo Jong kaç yaşında?

Bu gelişmelerden sonra sosyal medyada Kim Yo Jong kimdir? Kuzey Kore'nin başına geçecek olan Kim Yo Jong kaç yaşında? soruları dolaşıyor. 

İşte bilgileri:

- 26 Eylül 19887de dünyaya geldi. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un kız kardeşi. 

- Aynı zamanda eski lider Kim Jong-il'in en küçük kızı ve Kuzey Kore'nin kurucusu Kim İl-sung'un torunu. 

- Politbüro'nun (Siyasi Büro) yedek üyesi ve Kore İşçi Partisi'nin (KİP) Tanıtım ve Enformasyon Bölümü başkan yardımcısı.

- Kendisinden 4 yaş büyük ağabeyi Kim Jong-un ile yakın bir ilişkileri olduğu belirtiliyor. 

- Komunist Parti Sekreteri'nin oğlu Choe Ryong Hae ile evli.

- 2011'de babasının ölümü sonrası düzenlenen devlet cenazesi ile ağabeyinin iktidara geldiği 2014 seçimlerinde ortaya çıkarak, bir anda dikkatleri üzerine topladı.

- 2014'te propagandadan sorumlu bakanlıkta kilit bir pozisyona getirildi. İşi, ağabeyi Kim Jong-un'un toplum önündeki itibarını korumak, imajını güçlendirmekti. Bu dönemde ağabeyinin halkın karşısına çıktığı miting ve diğer etkinlikleri ile seyahat programlarını yönetirken, bir yandan da ona siyasi danışmanlık yaptı.

- Erkek kardeşinden bile daha acımasız olduğu ve gücü ele geçirmek için beklediği ileri sürülüyor. Örnek olarak da binlerce insanın idam edilişini ve amcasının köpeklere yem edilmesini görmesi belirtiliyor.

- Dokuz yaşından itibaren İsviçre'de eğitim gördü ve özel bir şef ve koruma ekibi vardı. Kim, yönetici seçkinler arasında yer almadan önce üniversiteye gitmek için başkent Pyongyang'a döndü. 


 

Editör: Haber Merkezi