Baykar'ın öz sermayesiyle milli ve özgün olarak geliştirdiği Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma, ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi.

Baykar'dan yapılan açıklamaya göre, Tekirdağ Çorlu'da bulunan Akıncı Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'nde ilk uçuş öncesi gerekli testlerin tamamlanmasıyla birlikte saat 14.59'da havalanan Bayraktar Kızılelma, 15.17'de ilk uçuşunu başarıyla tamamlayarak iniş yaptı. Bayraktar Kızılelma'nın 18 dakika süren ilk uçuşu Türk havacılık tarihinde yeni bir dönemin perdesini açtı.

Kızılelma Yunan basınında! F-16'larla ilgili yine aynı soruyu sordular
Türkiye'nin attığı her adımı tek tek takip eden Yunan basınında da Kızılelma'ya yer verildi. Haberde Kızıl Elma'nın ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdiğine dikkat çekildi.

Ayrıca haberde Selçuk Bayraktar'ın paylaşımına da yer verildi. Bayraktar sosyal medya hesabından Kızılelma'yı paylaşarak "Daha fazla yerde tutamadık uçtu! Rabbimize şükürler olsun" sözlerine yer vermişti.

Yunan basını sonrasında klasik sorusuna dönerek ABD'den alınmasının gündemde olduğu F-16'ları sordu. "Peki F-16'lar?" denilen haberde Mora Üniversitesi'nden bir akademisyenin Türkiye'ye er ya da geç F-16'ların verileceği ihtimalinin olduğunu söylediğinin altı çizildi.