Kobe’nin helikopteri olan N72EX’in pilotu Ara Zobayan, John Wayne Havalimanı’ndan 09.08'de kalkış yapmış; dakikalar sonra ise yoğun siste görüş açısı düşünce helikopter yönünü kaybetmişti. 

Helikopter Pazar sabahı yerel saatle 09.45'te Los Angeles'ın batısındaki Calabasas şehrinde bir tepeye çakılmış ve bu kazadan kurtulan olmamıştı.

Helikopter kazasında hayatını kaybeden dünyaca ünlü basketbolcu Kobe Bryant'ın eşi Vanessa Bryant, kocasının ölümünden sonra ilk defa açıklamalarda bulundu. 

'TAMAMEN MAHVOLMUŞ DURUMDAYIZ'

Sosyal medya hesabından Kobe ve 4 kızının olduğu fotoğrafı paylaşan Vanessa, "Ben ve kızlarım, bu zor zamanlarımızda bize desteklerini ve sevgilerini gösteren milyonlarca insana teşekkür ediyoruz. Dualarınız için ayrıca çok teşekkür ederiz, çünkü çok ihtiyacımız var. Çocuklarımın harika babası, aşk dolu kocam Kobe ve sevecen, düşünceli, güzel kızım Gianna'nın ölümünden sonra tamamen mahvolmuş durumdayız."ifadelerini kullandı. 

'ONLAR BİZDEN ERKEN ALINAN ÇOK GÜZEL NİMETLERDİ'

Mesajını "Acımızı tanımlayacak yeterli kelime yok." diye sürdüren Vanessa, "Beni rahatlatan tek şey Kobe ve Gigi'nin onları ne kadar çok sevdiğimizi bilmesi. Onlara sahip olduğumuz için çok şanslıydık. Keşke sonsuza kadar beraber olsaydık. Onlar bizden erken alınan çok güzel nimetlerdi." ifadeleriyle duygularını paylaştı.