Almanya’nın Leverkusen- Rheindorf'taki bir yaşlılar yurdunda 149 yaşlı ve personel, koronavirüsün İngiltere mutasyonu olan B.1.1.7'ye yakalandı. 15 yaşlı, yeni çıkan mRNA tabanlı aşıdan yapılmış olmasına rağmen koronavirüs nedeniyle öldü. Bavyera'nın Miesbach Kasabası'nda da aşılanan 7 yaşlı insan da coronadan vefat etti.

Sözcü'den Ali Gülen'in haberine göre; 28 Aralık'ta Almanya’da ilk mutasyona uğramış corona vakasına rastlandığı, iki gün sonra ise aşılamanın başladığı açıklandı. O zaman sadece Pfizer/Biontech'in ürettiği mRNA aşısı kullanılıyordu. Almanya'da halen de bu aşı ile Moderna'nın mRNA tabanlı aşısı kullanılıyor.

Aşılanan 15 yaşlı coronadan ölürken, 32 yaşlı ile 25 çalışana daha corona virüsü bulaştı. Yaşlılardan birinin aşıdan sonra kızını arayarak, “Cildim komple griye döndü” dediği ve ertesi gün öldüğü belirtildi. Ölen 91 yaşındaki Johanna Bradke'nin kızı Bild Gazetesi'ne konuştu ve annesinin ikinci doz aşıyı öldüğü gün alacağı açıklandı.

Bavyera'nın Miesbach kasabasında da 7 yaşlının aşıdan sonra can verdiği belirtildi.

Dortmund, Riedstadt, Koblenz'de de aşılanan yaşlılara yeniden corona bulaştığı belirtiliyor.

Özellikle corona virüsünün İngiltere mutasyonunun bir- iki dakika içinde temas eden kişiye bulaştığı açıklanırken, zaten karantinada tutulan ve kimsenin girmesine izin verilmeyen yaşlılar yurduna virüsün nasıl girdiği tam olarak bilinmiyor.