Uluslararası yayın kuruluşu Radio Free Asia'da (RFA) yer alan habere göre, ülkedeki kaynaklar, Kuzey Kore yetkililerinin bu ayın başlarında bir erkek ve eşini ulusal koronavirüs karantinası sırasında ülkeden kaçmaya teşebbüs ettikleri için idam ettiğini bildirdi.

Daily Mail'in haberine göre, Çin'e yakın Ryanggang bölgesinden olan 50'li yaşlarındaki çift, Ocak ayından bu yana kapalı olan sınırdan kadının 14 yaşındaki genç yeğeniyle birlikte kaçmaya çalışırken yakalandı. Çift, hiçbir duruşma yapılmadan infaz ekibi tarafından idam edilirken, kadının yeğeni ise reşit olmadığı için idamdan kurtulduğu ifade edildi.

KİM HAKKINDAKİ SÖYLENTİLER

Geçen ay, Kim'in sağlığının yerinde olmadığı veya öldüğü yönünde söylentiler çıkmıştı. Söylentilerin ardından Kim'in, bu ayın başında başkent Pyongyang'da gübre fabrikasının açılışını yaparken çekilen fotoğraf ve videoları yayımlanmıştı.  

Kim'in ortaya çıkması, hakkındaki spekülasyonları sonlandırsa da bazı yorumcular, yürüyüşünde bir tuhaflık olduğu değerlendirmesinde bulunmuştu.  

Güney Kore Ulusal İstihbarat Servisi (NIS), Kuzey Kore liderinin ameliyat olmadığını açıklamıştı. 

İstihbarat servisi, Kim Jong Un'un kamu aktivitelerine katılımını azaltmasının, dış dünyaya kapalı ülkede hiçbir koronavirüs vakası açıklanmamış olmasına karşın, olası bir koronavirüs salgınına bağlı olabileceği sonucuna vardı.

Bugüne kadar koronavirüs vakasının bildirilmediği Kuzey Kore'de salgına karşı sert tedbirler alındığı belirtilmişti.

Editör: Haber Merkezi