Koronavirüs Çin’de insan sağlığından sonra en çok ekonomiyi etkiledi. Hong Kong’da protestoların günden güne artması ve virüs sebebiyle dibi gören ekonomi için vatandaşa teşvik ödemesi yapılacak.

Her yetişkin kişiye dağıtılacak

Teşvik ödemesi çerçevesinde tüm yetişkin vatandaşlara 10 bin Hong Kong doları dağıtılacak.Hong Kong'da yıllık bütçenin bir parçası olarak, ülkede sürekli ikametgâhı bulunan, 18 yaş ve üstündeki yaklaşık 7 milyon kişiye 10 bin Hong Kong Doları (yaklaşık 7 bin 900 lira) finansal yardım yapılacak. 

Amaç insanların mali yükünü hafifletmek

Maliyeden sorumlu yetkili Paul Chan, "Hong Kong'un ekonomisi bu yıl büyük zorluklarla karşılaştı Dikkatli bir şekilde değerlendirdikten sonra bir yandan yerel tüketimi teşvik etmek ve artırmak, diğer yandan insanların mali yükünü hafifletmek amacıyla, Hong Kong'un daimi oturum izni olan 18 yaş ve üzeri sakinlerine 10 bin Hong Kong Doları ödemeye karar verdim" ifadelerini kullandı.

Bu yardım, hükümet karşıtı protestoların ve yeni tip koronavirüsün ekonomi üzerindeki olumsuz etkisini hafifletmek için ayrılan 120 milyar Hong Kong Doları tutarındaki yardım paketinin bir parçası olarak görülüyor.

Editör: Haber Merkezi