05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA Kremlin’den NATO’ya Tepki: Steadfast Noon Tatbikatı gerilimi tırmandırıyor

Kremlin’den NATO’ya Tepki: Steadfast Noon Tatbikatı gerilimi tırmandırıyor

Kremlin, NATO’nun Steadfast Noon nükleer tatbikatını gerilimi artırıcı bir adım olarak nitelendirdi. Peskov, bu hamlenin Ukrayna’daki çatışmalar sırasında yapılmasının tehlikeli olduğunu söyledi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Moskova’da gazetecilerin sorularını yanıtlarken NATO’nun yıllık nükleer tatbikatı “Steadfast Noon”un mevcut gerilimi daha da artırdığına dikkat çekti. Peskov, Rusya’nın güvenlik önlemlerinin NATO’nun genişleme hamlelerine karşı bir tepki olduğunu vurgulayarak, ittifakın askeri altyapısını Rusya sınırlarına doğru güçlendirmesinin, kimin kime tehdit oluşturduğunu gösterdiğini ifade etti.

Rusya'nın NATO ülkelerine yönelik saldırı iddialarını değerlendiren Peskov, Rusya’nın NATO'ya doğru herhangi bir askeri genişleme yapmadığını ve bu tür iddiaların mantıksız olduğunu belirtti. “NATO, kendi askeri altyapısını Rusya sınırlarına yakınlaştırarak gerilimi tırmandırıyor. Kimin tehlike oluşturduğu ortada, ” şeklinde konuştu. Peskov ayrıca, Rusya'nın ulusal güvenliğini sağlamak adına gerekli her adımı atacağını vurguladı.

Peskov, Steadfast Noon tatbikatının Ukrayna’daki sıcak savaşın devam ettiği bir dönemde yapılmasının gerginliği artırdığını söyledi. Tatbikatın, nükleer silahların azaltılması ve güvenlik konularında uluslararası temasların önemine gölge düşürdüğünü belirtti.

Peskov, Moldova'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerine Rusya’nın müdahale ettiğine yönelik suçlamaları kesin bir dille yalanladı. Başka ülkelerin iç işlerine karışmadıklarını vurgulayan Peskov, “Bu suçlamalar tamamen asılsızdır, ” dedi.

Rusya ve NATO arasındaki gerginlik, NATO’nun askeri hamleleri ve Rusya’nın ulusal güvenlik önlemleri üzerine süregelen tartışmalarla giderek artıyor. Peskov’un açıklamaları, Rusya’nın bölgedeki gelişmelere karşı bakış açısını ve endişelerini yansıtıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *