Karayipler ülkesi olan Küba'da koronavirüs salgınından sonra bozulan ekonomi nedeniyle binlerce kişi gıda kuyrukları ve yokluk nedeniyle protesto gösterileri düzenledi. Protestocular Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel’i istifaya çağıran sloganlar atarak başkent Havana sokaklarında yürüdü.

Binlerce kişilik gruba polis göz yaşartıcı gazla müdahalede bulunurken onlarca kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Ayrıca Diaz-Canel’in devrimcileri eylemcilerle yüzleşmeye çağırması üzerine yaklaşık 300 kişilik grup Küba bayraklarıyla karşı protesto düzenledi.

Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel, protestolarla ilgili ABD’yi suçlarken, “Sosyal medya aktörlerine çok iyi ödeme yapan bir Kübalı Amerikan mafyası sanki tüm dünyada pandemi yokmuş gibi böyle bir protesto kampanyası başlattı. Ekonomik zorlukların nedeni eski ABD Başkanı Donald Trump döneminde uygulanmaya başlanan ticari ambargolar" dedi.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan Twitter’dan paylaştığı mesajında, ABD’nin Küba’daki barış yanlısı protestolara destek verdiğini ve barış yanlısı gösteri yapan kişilere yönelik her türlü şiddeti kınadığını ifade etti. Rusya ise Küba sokaklarında komünist iktidarı hedef alan protesto gösterilerine her türlü dış müdahaleye karşı uyarıda bulundu.
 

Editör: Haber Merkezi