Son aylarda Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un kilo kaybı gözlerden kaçmadı. Ülkesinde bazı vatandaşlar, Kuzey Kore liderinin zayıflamış görüntüsünden üzüntü duyarken, basında yer alan haberlerde ise spekülasyonlar dolaşmaya devam ediyor.

Kim’in zayıflamış görüntüsünün yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ekonomik darboğaz yaşayan ülkenin sakinlerine yönelik "kemer sıkma" mesajı olabileceği de ifade edilerken, Kim'in sağlık duruma dair şüphelere dikkati çekiliyor. 

44 KİLO VERDİ

Kim Jong Un hakkında iddialar ortaya atılmaya devam ederken, Kuzey Koreli yetkililer Kim'in kilosu ve sağlığı hakkında konuşmanın yasaklandığını duyurdu.

44 kilo verdikten sonra hakkında sağlığına dair şüpheler artmış, ancak bu dedikoduları bastırma çabasında başarısız olunmuştu. İsmi açıklanmayan kaynaklar, yetkililerin çıkan haberler konusunda başarısız olununca Kim'in kilosu ve sağlığı hakkında konuşmanın yasaklandığı konusunda Kuzey Korelileri uyaran resmi açıklamalar yapıldığını ifade etti. 

Kilo kaybının sağlık nedeniyle değil, ülkenin içinde bulunduğu kıtlık sebebiyle duyduğu üzüntüden olduğu da öne sürüldü. 

OPERASYON GEÇİRDİĞİ İDDİASI

Kuzey Kore lideri Kim hakkında, geçen yıl "sağlığının yerinde olmadığı veya öldüğü" yönünde söylentiler çıkmıştı.

Kim'in durumu hakkında tavsiyede bulunmak üzere bir grup Çinli doktorun bu ülkeye gittiği ileri sürülmüş, Kuzey Kore liderinin 12 Nisan 2020'de kardiyovasküler bir operasyon geçirdiği ve iyileşme sürecinde olduğu yönünde haberler çıkmıştı.

Hong Kong Uydu Televizyonu, Kim'in öldüğünü duyurmuş, bu haber ise herhangi bir yetkili tarafından doğrulanmamıştı.

Editör: Haber Merkezi