Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki Dağlık Karabağ krizinde, "Türkiye, Dağlık Karabağ'ı doğrudan etkiliyor" diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı.

Bir kaç gün içinde Erdoğan'la telefon görüşmesi gerçekleştireceğini belirten Macron, "MİNSK grubu üyesi olduğumuz için sorumluluğumuz gereği kendisinden hesap vermesini isteyeceğim" dedi.

'Hesap sormak bizim sorumluluğumuzda'

Avrupa Birliği Liderler Zirvesi'nden sonra açıklama yaptı. Ermenistan'ın, Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine başlayan çatışmalara değinen Macron, "Erdoğan'la ilerleyen günlerde görüşeceğiz. MİNSK grubunun eş başkanı olarak bu konuda hesap sormak bizim, yani Fransa'nın sorumluluğunda.

Putin'le gerçekleşen ve ülke olarak sonuçlarını açıkladığımız görüşmeyi de eklemek istiyorum. Bu bilgileri de paylaştık. İnanıyorum ki Rus tarafı da bizimle aynı görüşleri paylaşıyor.

Bence bölgede terörist militanların savaşması Rusya ve bölge için de oldukça tehlikeli. Bu noktada en önemlisi mevcut problemlerin mümkün olan en kısa sürede çözülmesi için Türkiye ile gerçekleşecek görüşmelerdir, çünkü onlar Karabağ konusunu etkiliyorlar" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi