06 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA Mahkeme onayı verdi: Trump'a 83,3 milyon dolarlık fatura

Mahkeme onayı verdi: Trump'a 83,3 milyon dolarlık fatura

ABD eski Başkanı Donald Trump’ın, dergi yazarı E. Jean Carroll’a iftira attığı gerekçesiyle ödemesi gereken 83,3 milyon dolarlık tazminat, temyiz mahkemesi tarafından kesin olarak onaylandı.

ABD eski Başkanı Donald Trump’ın, dergi yazarı E. Jean Carroll’a iftira attığı gerekçesiyle ödemesi gereken 83,3 milyon dolarlık tazminat, temyiz mahkemesi tarafından kesin olarak onaylandı. New York’ta görülen davada ABD 2. Daire Temyiz Mahkemesi, jüri kararı ve bölge mahkemesi kararlarında herhangi bir hata olmadığına hükmetti. Ayrıca mahkeme, Trump’ın başkanlık dokunulmazlığı iddiasına da itibar etmedi ve yeniden değerlendirme gerektiren bir gerekçe olmadığına karar verdi.

Trump'a 83,3 milyon dolarlık fatura

Sürecin başında, E. Jean Carroll Trump’ın 1996 yılında bir mağaza giyinme odasında kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu iddia etmiş, Trump ise bu suçlamaları reddetmişti. Carroll, Mayıs 2023’te açtığı davada jüri tarafından kısmen haklı bulununca toplam 5 milyon dolarlık tazminat kazandı. Bu kararın ardından, Carroll’un Trump’a yönelik ek tazminat talepleri de mahkemeye taşındı ve Aralık 2024’te 83,3 milyon dolarlık ek tazminat kararı çıktı. Trump ise mahkeme kararını temyize götürdü ve başkanlık dokunulmazlığı kapsamında yeniden değerlendirme yapılmasını istedi.

Yargı sürecinde, mahkeme Trump’ın taleplerini reddederek ilk verilen tazminat kararlarının adil ve makul olduğu sonucuna vardı. Böylece Carroll’un açtığı davada, bugüne kadarki en yüksek tazminat kararlarından biri kesinleşmiş oldu. ABD kamuoyunda yankı uyandıran bu dava, başkanlık sonrası Trump’a karşı açılan hakaret ve itibar kaybı davalarında önemli bir emsal teşkil ediyor. Trump’ın kararı temyize götürme yolunu denemesi ve yasal süreçlerde direnmesi, mahkemede dikkate değer bir sonuç oluşturmadı. Kararın resmi olarak açıklanmasıyla birlikte eski başkanın 83,3 milyon dolar tazminatı ödemesi gerekecekk.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *