Dünya'nın en büyük fast food zincirlerinden McDonald's'ın CEO'su Steve Easterbrook, şirket içerisinde bir çalışanla yaşadığı aşk nedeniyle kovuldu. Easterbook, yıllık 16 milyon euro'ya yakın maaş alıyordu.

Ünlü fast food markasından yapılan açıklamaya göre Steve Easterbrook'un bir şirket çalışanıyla yaşadığı ilişki sebebiyle işine son verildiği açıklandı. İlişkinin karşılıklı rızaya dayalı olduğu söylense de şirket politikasının ihlal edildiği belirtildi. Şirketin Genel Kurulu'ndan çıkan ortak karara göre 52 yaşındaki CEO yönetim kurulundaki koltuğunu kaybetti.  

YILLIK MAAŞI 15.9 MİLYON EURO

2011 yılında McDonald's'dan ayrılarak farklı fast food zincirlerinde görev yapan 52 yaşındaki CEO, 2011 yılında şirkete geri döndü ve kısa bir süre sonra CEO olarak atandı. McDonald's'ın kötü gidişatına dur diyen tecrübeli isim şirkete yeniden itibar kazandırmayı başardı. Yıllık maaşı 15.9 milyon euro olan Steve, şirket çalışanıyla yaşadığı ilişki sebebiyle işten çıkarıldı.

2 BİN 124 KAT FAZLA MAAŞ

Dünya'nın en güçlü şirketleri arasında yer alan McDonald's'ın CEO'su Steve Easterbrook, standart bir işçinin 2 bin 124 katı fazlasında maaş alıyordu. Şirkette çalışan bir kişiyle yaşadığı ilişkiyi doğrulayan CEO, hem yönetim kurulu koltuğundan hem de 15.9 milyon euroluk maaşından oldu. McDonald's'da Easterbrook'tan boşalan koltuğa ise Chris Kempczinski'nin getireleceği iddia edildi.