Almanya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında 28 Mart'ta kadar geçerli olan tedbirler sertleştirilerek 18 Nisan'a kadar uzatıldı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, eyalet başbakanlarıyla video konferans yoluyla yaptığı ve 11 saat süren toplantıda, salgındaki son durumu değerlendirdi.

"HENÜZ VİRÜSÜ YENEMEDİK"

Almanya Başbakanı Angela Merkel, toplantının ardından düzenlediği basın toplantısında alınan tedbirleri savunarak, "Henüz virüsü yenemedik, peşimizi bırakmıyor" dedi. Merkel, Almanya'da salgındaki durumun çok ciddi olduğunu vurgulayarak, İngiltere'de ilk kez görülen Kovid-19'un mutasyona uğramış tehlikeli türünün Almanya'da yayıldığını, yeni vaka sayılarının hızla arttığını ve yoğun bakımdaki yatakların yeniden dolmaya başladığını belirtti.

Sağlık sisteminin kapasitesinin sonuna gelmesini önlemek istediklerini anlatan Merkel, bu dönemde Kovid-19'a yakalanan birçok orta yaşlı ve gencin hastalığının ağır geçmeye başladığını kaydetti. Başbakan Merkel, Kovid-19 aşılarına genel bir ihracat yasağı getirilmesine karşı olduğunu belirterek, aşı üretiminde çeşitli uluslararası bağımlılıkların bulunduğunu, bu konuda tedarik zincirlerine bakılması gerektiğini ifade etti.

Editör: Haber Merkezi