İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA Mescid i Aksa’da kurban girişimi engellendi bölgede gerilim arttı

Mescid i Aksa’da kurban girişimi engellendi bölgede gerilim arttı

İşgal altındaki Doğu Kudüs’te Mescid i Aksa’ya kurban sokma girişimi güvenlik güçleri tarafından engellendi, olayın ardından bölgede gerilim artarken kutsal mekâna yönelik benzer girişimler yeniden gündeme geldi.

İşgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid i Aksa’da kurban kesme girişimi, güvenlik güçlerinin müdahalesiyle engellendi. Olay, bölgede yeni bir gerilim başlığı olarak gündeme geldi.

Kurban girişimi engellendi
Edinilen bilgilere göre bir grup İsrailli, Hamursuz Bayramı öncesinde Mescid i Aksa’ya kurbanlık hayvan sokmaya çalıştı. Grup, ellerindeki oğlaklarla Eski Şehir bölgesine doğru ilerledi.

Güvenlik güçlerinin müdahalesiyle söz konusu kişiler, kutsal alana ulaşamadan durduruldu. Girişimin bu noktada engellendiği bildirildi.

Organize hareket ettikleri görüldü
Olayla ilgili paylaşılan görüntülerde, grubun toplu şekilde hareket ettiği ve dini ritüel amacıyla girişimde bulunduğu görüldü. Benzer girişimlerin özellikle dini bayramlar öncesinde arttığı ifade ediliyor.

Benzer çağrılar daha önce de yapılmıştı
Aşırılık yanlısı grupların, Mescid i Aksa’da kurban kesilmesine yönelik çağrılar yaptığı ve bu tür girişimlerin daha önce de gündeme geldiği belirtiliyor. Bu çağrıların bölgede gerginliği artırdığı ifade ediliyor.

Bölgede güvenlik önlemleri sürüyor
Yaşanan olayın ardından Mescid i Aksa çevresinde güvenlik önlemlerinin artırıldığı bildirildi. Bölgedeki gelişmeler, uluslararası kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor.

Gerilim yeniden yükseldi
Kutsal mekâna yönelik bu tür girişimlerin, bölgede dini ve siyasi hassasiyetleri artırdığı belirtilirken, olayın ardından taraflar arasındaki gerilimin yeniden yükseldiği değerlendiriliyor.