Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Madrid'deki NATO zirvesinde Yunan basınının sorularını cevaplarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili de konuştu.

Kiriakos, "Erdoğan, Yunanistan'la tüm bağları kopardığını söylese de Atina ile Ankara arasında açık iletişim hatlarına ihtiyaç var" dedi.

Miçotakis, Erdoğan’ın da katıldığı Madrid’deki NATO zirvesinde basına yaptığı açıklamada, “Görüşmemiz, konuşmamız ve durumu uluslararası hukuk çerçevesinde medeni bir şekilde ele almamız gerekiyor” dedi.

Miçotakis ayrıca, devam eden zirve sırasında “Türkiye, Yunanistan’a karşı herhangi bir konuyu gündeme getirmedi.” dedi. Miçotakis Türkiye’nin konuyu gündeme getirmemesinin NATO içerisinde destek bulmasının zor olmasına bağladı ve Erdoğan’ın konuyu genelde iç siyaseti kullanmak için gündeme taşıdığını öne sürdü.

Erdoğan, NATO Zirvesi’ne katılmadan hemen önce yaptığı açıklamada,”İkili bir görüşmeyi benim Miçotakis ile yapmam mümkün değil, bitti o iş kapattık kapıyı. Bundan sonra kendilerine çeki düzen verecekler, ondan sonra bakacağız”  demişti.