ABD'nin Minneapolis şehrinde siyahi George Floyd'un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin ardından başlayan olaylar 9. gününde de devam ediyor.

Olaylar kontrolden çıkarken, yüzbinlerce insanın sokaklarda polisle çatıştığı ülkede şehirler yakılıp yıkıldı, polis araçları ateşe verildi.

Beyaz Saray önünde de 20 bini aşkın protestocunun günlerdir eylemlerini sürdürdükleri belirtilirken, zor günler geçiren başkan Donald Trump'la ilgili eski defterler de açıldı.

Olaylar sürerken, Amerikalı gazeteci, yazar ve televizyon yorumcusu Timothy L. O'Brien'ın "TrumpNation" isimli kitabında, ABD Başkanı Donald Trump ile eski ağır sıklet boks şampiyonu Mike Tyson arasındaki iş ilişkisiyle ilgili çarpıcı ifadeleri gündeme geldi.

Mike Tyson, 11 Temmuz 1988'de kişisel finansal danışman ve baş stratejist olarak servetini yönetmesi için Donald Trump’ı tuttuğunu açıklamıştı. 

Trump ilk olarak Mike Tyson'ın eski olimpiyat şampiyonu Michael Spinks'i 91 saniyede devirdiği unutulmaz dövüşü finanse etmişti. Tyson bu galibiyetle WBC (Dünya Boks Konseyi), WBA (Dünya Boks Federasyonu) ve IBF (Uluslararası Boks Federasyonu) kemeri sahibi olan ilk boksör oldu.

Ancak Donald Trump'ın Mike Tyson'ın eşi Amerikalı aktris ve model Robin Givens ile birlikte olduğu iddiası iş ilişkilerini sona erdirdi. 

Kitaptaki bilgilere göre Tyson, Trump'ın New York'taki ofisine giderek "Karımla mı birlikte oluyorsun?" diyerek dövmeye kalktı. Etrafta bulunanların Tyson'un Trump'ı dövmesine güçlükle engel oldukları belirtildi.

Mike Tyson, Robin Givens ile tanışmalarından 11 ay sonra evlenmişti. Tyson'a göre Givens hamile olduğunu açıklayınca çift ani bir kararla düğün düzenledi. Tyson, Robin Givens'ın annesine New Jersey'de ev alması için 3 milyon Sterlin'in yanı sıra banka hesabına da 6.5 milyon Sterlin yatırmıştı.