Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, ülkenin batısında askeri bölgedeki Mısır Hava Kuvvetleri birliklerini ziyaret ederken flaş açıklamalar yaptı.

Askerlere hitap eden Sisi, "Sınırlarımız içinde veya gerekirse sınırlarımızın dışında herhangi bir görevi yerine getirmek için hazırlıklı olun” dedi.

BM tarafından tanınan ve Türkiye’nin desteklediği Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne karşı savaşan general Halife Hafter’in müttefiki Libya Temsilciler Meclisi’ni “tek meşru otorite” olarak nitelendiren Sisi, “Artık gerek kendimizi savunma açısından gerek Libya’da seçilmiş tek meşru otorite olan (Tobruk’taki) Temsilciler Meclisi’nin talebi üzerine olsun Mısır’ın (Libya’ya) yapacağı herhangi bir doğrudan müdahale uluslararası meşruiyet kazanmıştır” diye konuştu.

Libya’da ateşkes olmasını hedeflediklerini söyleyen Sisi, “(Libya’ya müdahale durumunda) Hedeflerimiz, ülkenin batı sınırını korumak ve Mısır’ın ulusal güvenliğinin bir parçası olması hasebiyle Libya’da güvenlik ve istikrarın hızlı bir şekilde sağlanmasını desteklemek, Libyalıların akan kanını durdurmak, derhal ateşkesi sağlamak ve Birleşmiş Milletler gözetiminde kapsamlı müzakereleri başlatmak olacaktır” ifadelerini kullandı.

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne bağlı güçlerin Sirte ve Cufra kentlerine harekat düzenlemesinin “kırmızı çizgiyi geçmek” olacağını savunan Sisi, “Sirte ve (güneyindeki askeri üsse sahip) Cufra kırmızı çizgidir. Libya’yı Libyalılardan başkası savunmayacaktır. Yardım etmeye ve destek vermeye hazırız” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi