Hollanda, Rusya’nın işgal girişimine uğrayan Ukrayna’ya 50 adet Alman yapımı tanksavar ve Stinger füzesi içeren bir silah sevkiyatı gerçekleştirdi.

Çevirisi Savunma Strateji Derğisi M5 tarafından yapılan Defense Post’ta yayımlanan habere göre,C-17 nakliye uçağının gerçekleştirdiği sevkiyat ayrıca 30.000 mermili 100 keskin nişancı tüfeği, 3.000 muharebe kaskı, 2.000 kurşun yeleği, 30 metal dedektörü, deniz mayınlarını tespit etmek için tel güdümlü robotlar, beş silah konum radarı ve iki savaş alanı gözetleme radarını içeriyor. Tam da Kiev tarafından talep edildiği gibi…

BERLİN'DEN ONAY

Hollanda Savunma Bakanlığı, kuşatma altındaki ülkeye yaklaşık 1 km menzile sahip Panzerfaust 3 omuzdan ateşlemeli roketatar ve dört yüz Alman yapımı roket güdümlü el bombası gönderdiğini doğruladı. NL Times, Berlin’den onay aldıktan sonra, silahı üçüncü bir tarafa ihraç etmek için önemli bir koşul olduğunu açıkladı.

Almanya, şimdiye kadar Ukrayna’nın ölümcül silah talebini kabul etmemişti.

Karar, Hollanda kabinesi’nin Ukrayna’ya 200 Stinger uçaksavar füzesi gönderme planlarını duyurduğu gün geldi. Omuzdan ateşlenen füze, 5 km’ye kadar yükseklikteki bir hedefi vurabilir.

SlOVAKYA İÇİN PATRİOT FÜZESİ

Hükümet ayrıca “NATO’ya olan yükümlülüğünün bir parçası olarak” Slovakya’ya bir Patriot füze hava savunma birimi göndermeyi düşünüyor. Hollanda, Doğu Avrupa’ya iki F-35 de dahil olmak üzere savaş uçağı gönderdi.

Hava savunma sistemi, 20 kilometre yükseklikte ve 60 kilometre mesafede uçak ve seyir füzelerini düşürme yeteneğine sahip.

Önümüzdeki aylarda 90 personelle birlikte Bulgaristan’a daha fazla uçağın konuşlandırılmasının düşünüldüğünü de aktarılan bilgiler arasında.

Editör: Haber Merkezi