Yunanistan'dan yine garip bir açıklama geldi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile geçtiğimiz günlerde verdiği sıcak pozlar ve sıcak mesajlarla gündeme gelen Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, bu kez tam tersi konuştu.

NATO zirvesinde de Yunan Başbakan Miçotakis ve Cumhurbaşkanı Erdoğan bir araya gelmiş, ılımlı mesajlar verilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "Sayın Miçotakis'le görüşmemizde yeniden canlandırdığımız diyalog mekanizmasını kararlaştırdık. Pozitif gündemi destekleyecek adımların karşılıklı atılması konusunda fikir birliğine vardık. Biz görüşmelerimizi özel hattan yapmak suretiyle aramıza kimseyi sokmama kararını vardık" ifadelerini kullanmıştı.

Ancak tam da bu ılımlı mesajların ardından Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'tan ilişkileri gerecek bir açıklama geldi.

Katıldığı bir panelde kendisine yöneltilen soruları cevaplayan Yunan bakan Türkiye-Yunanistan ilişkileri, Balkanlar, ABD ile ilişkiler ve geri kalan uluslararası diplomaside yeni ve 'dışa dönük' bir dönemin başlangıcına imza atmayı planladıklarını açıkladı.

Dendias, "İnanıyorum ki Türkiye'nin bugüne kadar çok karşılaşmadığımız saldırgan tutumu ve Neo-Osmanlıcılık politikasıyla elimizden geldiği kadarıyla mücadele ettik. Türkiye'nin bu saldırgan tutumunu kendisine karşı kullanabilirdik ve nitekim kullandık da. Vardığımız kararlar ve anlaşmalarda bize yardımcı olan Türkiye'nin kendisi oldu aslında. Ülkemize güvenlik ve refah sağlayarak nihai hedefimize varmamızı ve ufuklarımızı genişletmemizi sağlayacak  bu tutumu ve taktikleri sürdürmek konusunda iyimser ve kararlıyız. Bu yeni dış politika hamlesi ülkemizin büyüyen ekonomisiyle güçlenen açıklığı ve diplomatik hareketliliğiyle el ele bir şekilde yürüyecek ve uluslararası hukuk konusunda Yunanistan'ı diğer Avrupa Birliği'nde bir köprü haline getirip, üye ülkeler için örnek teşkil eder hale getirecektir." dedi.

Editör: Haber Merkezi