İstanbul
Açık
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA Netanyahu'nun tadı fena kaçacak! ABD'ye rest çeken Başbakan Sanchez'den bir çıkış daha

Netanyahu'nun tadı fena kaçacak! ABD'ye rest çeken Başbakan Sanchez'den bir çıkış daha

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Aoun ile görüştüğünü belirterek Lübnan halkına “tam destek” ve yerinden edilenler için insani yardım mesajı paylaştı. Sanchez, gerilimin tırmanmasına son verilmesi çağrısı yaparak “Savaşa hayır” dedi.

Orta Doğu’da gerilimin arttığı bir dönemde İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, İsrail saldırılarının hedefinde olduğu belirtilen Lübnan’a destek verdiklerini duyurdu. Sanchez, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Lübnan’a ilişkin mesajını kamuoyuyla paylaştı.

Joseph Aoun ile görüşme bilgisi paylaşıldı

Sanchez, paylaşımında Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Aoun ile Beyrut’ta ve ülkenin diğer bölgelerinde yaşanan “ciddi durum” hakkında görüştüğünü açıkladı. Görüşmede sahadaki gelişmelerin ele alındığı ifade edildi.

“Tam destek” ve insani yardım vurgusu

İspanya Başbakanı, Lübnan halkının İspanya’nın desteğine güvenebileceğini belirtti. Ayrıca yerinden edilmiş binlerce insan için insani yardım sağlanacağı mesajını verdi. Sanchez, gerilimin tırmanmasına son verilmesi gerektiğini vurgulayarak daha fazla yıkıma karşı çıktı.

Madrid’in tutumu hatırlatıldı

Haberde, İspanya’nın son dönemde bölgedeki gerilim konusunda askeri çözüm yerine diplomasi çağrısını öne çıkardığına yer verildi. Madrid yönetiminin, ABD’nin İran’a yönelik saldırılarına karşı çıktığı ve bölgede daha büyük bir krize yol açabileceği uyarısında bulunduğu aktarıldı.

Lübnan’daki bilanço bilgisi paylaşıldı

Haberde, Anadolu Ajansı’nın Lübnan Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Acil Durum Operasyon Merkezi’nden aktardığı açıklamaya göre, 2 Mart sabahından bu yana düzenlenen saldırılarda ölenlerin sayısının 102’ye yükseldiği, 638 kişinin yaralandığı belirtildi. Saldırılar nedeniyle Lübnan’da yaklaşık 84 bin kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığı ifade edildi.