Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve 100'den fazla kişinin ölümüne neden olan Koronavirüsü sebebiyle İngiliz ulusal havayolu şirketi British Airways, Çin'e yönelik tüm uçuşlarını acil olarak askıya aldığını duyurdu.

'GEREKLİ OLMADIKÇA SEYAHAT EDİLMEMELİ'

Şirketten yapılan açıklamada, kararın, İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nın vatandaşlara 'koronavirüs nedeniyle Çin ana karasına gerekli olmadıkça seyahat etmemeleri' uyarısının ardından alındığı bildirildi.

İngiltere Dışişleri Bakanlığından dün (28 Ocak) yapılan açıklamada, devam eden koronavirüs salgını nedeniyle zorunlu seyahatler hariç Çin ana karasına gidilmemesi tavsiyesinde bulunulmuştu.

RUS HAVAYOLU ŞİRKETİ DE ASKIYA ALDI

Uyarının Hong Kong ve Makao için geçerli olmadığı kaydedilen açıklamada, halihazırda Çin'de bulunan İngiliz vatandaşlarından da seyahatlerin gelecek günlerde zorlaşabileceğini göz önünde bulundurarak kendi kişisel koşullarına göre karar vermeleri istenmişti.

Bu arada Rus havayolu şirketi Ural Airlines da Avrupa'ya olan uçuşlarını askıya aldığını bildirdi. Şirket, Çinli turistlerin Avrupa'ya sıkça seyahat etmesi nedeniyle söz konusu kararı aldığını belirtti. Ural Havayolları, Münih, Paris ve Roma'ya seferler düzenliyor.