Pew Araştırma Merkezi’nin yaptığı son araştırmayla birlikte ülkelerin en çok güvendiği liderler belli oldu. Türkiye’de en çok güvenilen ve en az güvenilen dünya liderleri şaşırtmadı.

EN DOĞRU ADIMLARI ATAN KİM?

Amerika Birleşik Devletleri merkezli toplumsal yönelimleri araştıran ve demografik tablolar çıkaran Pew Araştırma Merkezi toplumların kendi ülke liderlerini hariç tutarak yaptığı araştırmada en çok güvenilen dünya liderlerini ortaya çıkardı. Bireylerin gözünden belli sorulara verilen cevaplara göre uluslararası sahada hangi liderlerin öne çıktığı öğrenildi.  “Dünya meseleleriyle ilgili doğru adımı atma” noktasında hangi liderin öne çıktığı soruldu.

VLADİMİR PUTİN ZİRVEDE

Birçok ülkeden katılımcının yer aldığı araştırmada ABD Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Şansölyesi Angela Merkel ve Çin Devlet Başkanı Şi Çinping hakkında sorular soruldu. Türkiye’den çıkan sonuçta ise en çok güven duyulan lider yüzde 35 oyla Vladimir Putin olurken en az güvenilen isim yüzde 11 oyla Donald Trump oldu.

Editör: Haber Merkezi