Amerika Birleşik Devletleri'nin ve Dünya'nın en büyük otomobil firmalarından General Motors ( GM ) işçileri grev yapmaya hazırlanıyor. İşçilerin haklarını savunan sendika yöneticileri toplu iş sözleşmelerinin çözülememesi halinde grevden başka çarenin kalmadığını söyledi. 

GENERAL MOTORS'DAN AÇIKLAMA

Otomobil devi General Motors yaptığı açıklamada yapılan teklifin 7 milyar dolardan fazla yatırımı, 5.400 yeni işe alımı ve 8 bin tutarında sözleşme onaylama ikramiyesi içerdiğini belirtti. Açıklamanın devamında ise "iyi niyetle ve aciliyetle müzakare ettik" denildi. Öte yandan 1998 yılında da büyük bir grevle karşı karşıya kalan dev firma yaklaşık 2 milyar dolarından olmuştu. 

3 MİLYONDAN FAZLA

ABD'nin en büyük otomobil firmalarından General Motors'ta sular durulmuyor. İşçilerin büyük greve hazırlığından önce ise başka bir olay patlak vermişti. 2014 ila 2018 arasında üretilen araçların fren sisteminde sorun tespit edilmiş bunun üzerine GM 3 milyondan fazla kamyonet ve cip tipi aracını geri çağırmıştı. Yapılan bu hata ABD'nin yetkili kurumları tarafından inceleme altına alındı. 

Editör: Haber Merkezi