Almanya'da 21 Mayıs'ta meydana gelen olayda bir para dağıtım şirketinde çalışan 28 yaşındaki Türk Yasemin Gündoğan'ın hasta raporu almasından 4 gün sonra  8 milyon euroyla ortadan kaybolduğu ortaya çıktı.

Alman basını haberi okurlarına 'Hırsızlığa yeni bir boyut kazandırdı' şeklinde duyururken Gündoğan'a yardım ettiği şüphesi ile bir kişi gözaltına alındı. 

Alman polisi Yasemin'i bulmak için özel bir ekip oluşturdu. Ayrıca Avrupa ülkelerine de durum iletilerek alarm ilan edildi. Polis, Gündoğan'ın Türkiye'ye kaçmış olabileceğini de iddia etti.

Hürriyet'teki habere göre; Yasemin Gündoğan'ın Ordu’nun Perşembe ilçesinde yaşayan dedesi Mehmet (82) ve babaannesi Fethiye Gündoğan (78), torunlarının böyle olaya karıştığına inanmadıklarını söyledi. 

Mehmet Gündoğan, "Torunum bu karakterde değil. İnanın yerini bilsem polise şikayet ederim çünkü en azından polis torunumu bulursa canına bir şey gelmeden kurtarmış oluruz" dedi. Babaanne Fethiye Gündoğan ise ''Ekonomik olarak da durumu iyi olan birisi. Böyle bir iş yaptığına inanmıyorum.Ben torunumun bu işte zorlandığını, tehdit edildiğini düşünüyorum'' diye konuştu.

Babaannesi Fethiye Gündoğan ise “Benim torunum işinde gücünde olan birisiydi. Ekonomik olarak da durumu iyi olan birisi. Böyle bir iş yaptığına inanmıyorum. Torunum daha geçen yıl kendisine ev aldı. Böyle karakterde bir çocuk değil. Ben torunumun bu işte zorlandığını, tehdit edildiğini düşünüyorum. İnşallah canına bir şey gelmez” dedi.