Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde ve Kuzey Irak'ta teröristlere yönelik başlattığı Pençe-Kilit hava harekatı dünyanın gündemine oturdu. 

Türk savaş uçakları ve SİHA’ların dahil olduğu Pençe Kılıç Hava Harekatı’nda terör örgütleri YPG/PKK’nın mevzileri vuruldu.

Avrupa'nın hemen her ülkesinde hava harekatı manşetlere çıkarken, ABD’nin açık açık desteklediği PKK/YPG/PYD’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’nden de açıklama geldi.

Teröristlerin sözcüsü, Kobani’nin yanı sıra Halep ve Haseke kentlerinin yakınlarının da hedef altında olduğunu söyledi. Terör örgütü sözcüsünün açıklamalarını Fransız haber ajansı AFP verirken yayınlarken İngiltere de askeri operasyonun detaylarını paylaştı.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, yapılan operasyonda 20’den fazla hava operasyonu gerçekleştiğini duyurdu.

Katar merkezli Al-Jazeera, Suriye Demokratik Güçleri’nden Mazlum Abdi’nin Twitter üzerinden yaptığı açıklamaları yayınladı.

Abdi, Twitter üzerinden Türkiye’nin operasyonu sonrasında endişeli açıklamalar yaptı. Abdi, “Bu operasyon bütün bölgeyi tehdit ediyor” iddiasında bulundu.