Koronavirüs salgını tüm dünyayı allak bullak etti.

Binlerce kişi salgın yüzünden hayatını kaybederken, hem sağlık hem de ekonomi ağır yara aldı.

Ancak bir tıp profesörü koronavirüs sayesinde adını dolar milyarderleri arasına yazdırdı.

Harvard Üniversitesi’nde tıp profesörü olan 72 yaşındaki Timothy Springer, salgınla birlikte servetini katlayan az sayıda insan arasında yer aldı.

Bloomberg’ün haberine göre, geçmişte Moderna isimli biyoteknoloji şirketine 5 milyon dolarlık yatırım yapan Springer, Moderna hisselerinin salgınla birlikte sıçramasıyla dolar milyarderi oldu. Springer’ın geçmişte aldığı hisselerin değeri şu an 800 milyon dolara yükseldi.

1999 yılında da kendi buluşunu Millennium Pharmaceuticals’a 100 milyon dolara sattığı belirtiler profesörün servetinin 1 milyar doları bulduğu ileri sürüldü. 

Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde immünolog olan Springer, en iyi ilk integrinleri ve hücreler arası adezyon moleküllerini keşfetmesi ve bu moleküllerin bağışıklık sisteminde nasıl işlev gösterdiğini gösterme konusundaki öncü çalışmaları ile tanınıyor.

ABD merkezli biyoteknoloji şirketi Moderna’nın hisse değeri, şirketin corona virüsüne karşı aşı üretme girişimleriyle bu yıl yüzde 152 artış kaydetti. Moderna, söz konusu aşıyı insanlar üzerinde de denemeye başlayan dünya genelinde birkaç şirketten biri.

Editör: Haber Merkezi