Rusya'nın Ukrayna savaşı sürerken, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Başkanı William Burns, dünyayı korkutan bir açıklama yaptı.

Georgia Tech Üniversitesi'nde öğrencilerin sorularını yanıtlayan Burns, "Açıkçası çok endişeliyiz. Başkan Joe Biden'ın çok kaygılı olduğunu, nükleer çatışmanın mümkün olduğu bir eşikten ve üçüncü dünya savaşından kaçınmaya çalıştığını biliyorum" dedi.

2005-2008 yılları arasında ABD'nin Rusya Büyükelçisi olarak görev yapan Burns, Rusya'nın tehlikeli ancak gerileyen bir güç olduğunu belirtirken, "Putin neredeyse mistik bir inanca sahip, Rusya'nın etki alanını yeniden inşa etmenin kaderi olduğunu düşünüyor. Nükleer silah kullanabilir" ifadelerini kullandı.

Rusya'nın giderek daha çaresiz bir ülke olabileceğini vurgulayan Burns, Putin'in öfkeli ve hırslı bir lider olduğunu ancak kendisini güvende hissetmediğini ileri sürdü.

ABD Başkanı Joe Biden'ın kasım ayında kendisini Moskova'ya gönderdiğini açıklayan Burns, Biden'ın o dönem kendisinden, ABD'nin, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal planlarından duydukları kaygıyı Putin'e iletmesini istediğini söyledi.

Bilindiği gibi  İsveç ve Finlandiya'nın olası NATO üyeliği ile ilgili konuşan Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitry Medvedev, "İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üye olduğu bir durumda Baltık bölgesinin nükleerden arındırılmış statüsünden bahsetmek mümkün olmaz" açıklamasını yapmıştı.
 

Editör: Haber Merkezi