Rusya Devlet Başkanı Vlademir Putin, Moskova'da düzenlediği geleneksel yıl sonu basın toplantısında dünyanın dört bir yanından gelen basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Koronavirüs nedeniyle videokonferans yöntemiyle yapılan toplantıda Putin gazetecilerin sorularını Moskova'nın dışındaki Novo-Ogarevo'daki konutundan yanıtlarken, salonda ise basın mensupları sosyal mesafeye uygun şekilde oturdu.

Koronavirüs salgınının bütün dünyayı etkilediğini ve hiçbir ülkenin bu kadar büyük bir salgına tam anlamıyla hazırlıklı olmadığını söyleyen Putin, "Rusya bu salgınla pek çok ülkeden daha iyi başa çıktı. Rus üretimi Sputnik V aşısı hızla etkisini gösterdi. Sıra bana geldiğinde ben de aşı olacağım" dedi.

ABD'nin seçilmiş başkanı Joe Biden'a bu hafta Salı günü kutlama mesajı gönderen Rusya lideri, ABD'nin yeni liderinin iki ülke arasındaki sorunların çözümüne yardımcı olmasını umduğunu belirtti.

"Rus hackerlar, seçimlerde neden Trump’a kazanması için yardım etmedi?" şeklindeki bir soruya Putin, Moskova'nın hiçbir zaman Trump'a yardımda bulunmadığını belirtirken, "Trump isterse Rusya sığınma hakkı verir mi?" sorusuna da "ABD Başkanı'nın ülkesini terk etmesi için bir sebeb yok" cevabını verdi.

Putin, Türkiye ile ilgili bir soru üzerine de şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la sıklıkla görüş ayrılığına düşüyoruz. Fakat Erdoğan verdiği sözleri tutan bir lider. Türkiye ile ilgili bir sorunumuz yok. İlişkilerimiz iyi."